Lasaña de bolets

 

 

 

 

 

 

Ingredients

  • Camagrocs 100 g

  • Trompetes 100 g

  • Gírgoles 200 g

  • Xampinyons 200 g

  • Rossinyols 100 g

  • 1 ceba mitjana, tallada fina, a grills

  • Porro: 1, ben tendra, tallat a rodanxes fines

  • Plaques de lasaña: 3 per cada 2 persones.

  • Farina: 3 cullerades soperes, rases.

  • Llet: 1/2 litre

  • 2 ous

  • Mantega: dues cullerades

  • Oli de gira-sol: una cullerada grossa

  • Formatge ratllat: 50 g

  • Sal, pebre, nou moscada, gingebre (optatiu)

 

 

Com fer-ho

 

  • Bullim les plaques de lasaña, amb una cocció al dente: ja s'acabaran de coure al forn.

  • Si ho fem d'un dia per l'altre, els tapam molt bé, esteses. Posar-les dins una bossa de plàstic, oberta i doblegada damunt les peces, que no els toqui l'aire és perfecte.

  • Netegem bé els bolets, amb aigua, poc temps: no els deixem en remull; només banyats el temps indispensable. Els escorrem bé i els tallam a trossos grossos. Els xampinyons laminats.

  • Tallam la ceba i el porro i començam a sofregir-ho amb l'oli i la mantega, dins una pella grossa -perquè hi càpiguen tots els bolets-, o bé dins una cassola,  -d'alumini o acer, perquè la cocció sigui ràpida i viva.

  • Quan és ben transparent hi afegim els bolets, a foc ben viu, perquè l'aigua que fan es begui aviat. Podem començar pels més aigualosos, i anar-hi afegint els altres.

  • Quan ja no queda gens d'aigua, i són cuits, però ben separats uns dels altres, no pastosos,  hi afegim tres cullerades grosses de llet i els ous batuts com per truita.

  • Ho salpebrem i hi posem un polsim de gingebre, si n'hi volem.

  • Untam amb oli una palangana que vagi al forn i hi col·locam una capa de lasaña.

  • La cobrim amb la barreja de bolets, ja feta.

  • Una altra capa de pasta.

  • Una capa de bolets, que sigui abundant.

  • Acabam amb una capa de pasta.

  • Amb part de la mantega, de l'oli, la farina i la llet, fem una beixamel, no molt espessa.

  • Cobrim la lasaña amb la beixamel, hi posam formatge ratllat i ho enfornam, a foc mig, perquè s'acabi de coure tot junt.

  • Finalment, ho gratinam uns minuts.